Test din viljestyrke – og kom overspringshandlingerne til livs

Danskerne er generelt et ganske ærligt folkefærd. Vi siger det, vi mener, og vi er ikke bange for at komme med personlige meninger og holdninger – også selv om dette måtte være henvendt til en overordnet eller sågar autoritær myndighed. 

Men der er dog én ting, vi faktisk ikke er helt ærlige omkring; og det styrken i at være ærlige overfor os selv. For selvom vi måske ikke har problemer med at konfrontere vores chef eller sætte autorisationen på prøve, er vi til gengæld ret glade for at ty til overspringshandlingerne, når egne løfter ikke er spændende nok.

I artiklen her får du en test. Vi har samlet nogle af de ting, der kan være nemme at skippe, hvis andet er mere interessant. Prøv derfor at se, om du også er en af dem, der måske er mindre ærlig ift. løfter til dig selv.

De slemme: Hverdagens gøremål

Et af de løfter, vi oftest ikke orker at forholde os til og derfor er uærlige og til tider optimistiske omkring, er hverdagens mere almindelige gøremål. Vi har nok alle på et eller andet tidspunkt droppet rengøringen eller den årlige algebehandling, fordi det simpelthen ikke var spændende nok. Og det er ikke helt unormalt, at det faktisk for rigtig mange kan blive en vane.

Af frygt for dette er afsnittet her da også tænkt som en opfordring til, at man sætter tingene i system. Planlægger man en række ugentlige, månedlige og måske årlige gøremål, skal man således bare holde sig selv op på, at man får det gjort. Og gør man ikke det, har man altså ikke overholdt det løfte, man med planen har givet sig selv.

Den mindre slemme: Vedligeholdelse af venskaber

En af de værste synder, som mange danskere desværre ofte vælger at nedprioritere, er vedligeholdelse af venskaber. For selvom vi er et socialt folkefærd, er vi knap så gode til at huske at holde gamle kontakter ved lige. Og det er en skam, da det ofte er disse, man har sine fx barndomsminder med.

Men at vedligeholde gamle relationer behøver ikke være komplekst. Rigtig mange lykkes nemlig med netop dette ved blot at arrangere et årligt arrangement, værende en julefrokost, en nytårsfest eller eksempelvis en sommerhustur. Og hvad man ofte glemmer er, at det jo faktisk er sjovt nok, når man endelig kommer af sted.

En af årsagerne til, at man ikke er så vedholden med gamle relationer, er også, at man muligvis ikke ses i hverdagen længere. Og det kan være farligt, da en del af den tidligere relation derfor måske mest var impulsdrevet. Derfor er netop systematikken i en årlig begivenhed da også særdeles velegnet, da man på den måde ikke skal være så opmærksom på, at man impulsivt skal huske at tage fat i folk.

I dette afsnit går testen således ud på, at du får arrangeret en årlig begivenhed med de gamle bekendtskaber. Vælg gerne en af de højtidelige og traditionelle emner – og få sat nogle rammer op for det hele, så I ikke kan være i tvivl om, hvad der skal ske. 

Indlægs forfatter: Amalie Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *