Iværksætteri? Er du startet eller drømmer du stadig?

Den befriende tanke om at blive din egen chef, selv bestemme – eller måske drømmen om et helt nyt og anderledes arbejdsliv. Måske du drives af en idé, noget du har opfundet – eller en passion, en nørdet viden eller noget helt andet.

Fra tanke til handling
Det kan være en snørklet vej fra tanke til handling – nogle går med tankerne i årevis, kredser om ideerne, usikkerhederne, mulighederne. Andre kaster sig ud i det uden megen betænkningstid og eftertanke.
Det er godt at få tænkt sig om og det er vigtigt at få sat handling bag tankerne – usikkerhed kan for mange være en stopklods; ”kan jeg?” – ”gør jeg det rigtigt?” – ”hvad med økonomien?” – ”hvordan gør man?”……

Hvis man vil forfølge drømmen er man nødt til at arbejde med de usikkerheder for at nå frem til at skabe sin virksomhed – og for at skabe den bedst muligt er det godt at have gjort sig nogle overvejelser inden man søsætter projektet.

Så hvis man kan mønstre en skønsom blanding af handlekraft og eftertanke er man allerede godt på vej.

Enhver forretningsidé er unik – fordi mennesket bag ideen er unik!
Der er ikke nødvendigvis noget mere rigtigt eller forkert end andet – der er ingen facitliste til iværksætteri. To forskellige mennesker kan starte samme type virksomhed og begge opnå samme niveau af succes – men på to forskellige måder.

Som iværksætter og selvstændig præger man sin virksomhed med den man er!

En lang række faktorer kan spille ind:
Ikke mindst iværksætternes egen baggrund og erfaringer, personlighed og egenskaber… Men også feks:

Bagland – er der støtte fra de nærmeste?
Økonomi – er der penge på kistebunden eller starter man på nul eller med gæld?
Forretningsidé – er den enkel eller kompleks?
Ambitioner – en lille og overskuelig enkeltmandsvirksomhed eller en stor virksomhed med mange ansatte?

Du er ikke alene
Uanset hvor du er i processen så er noget af det vigtigste, at få snakket med andre om det… Opsøge rådgivning, andre selvstændige, nogen af dine nærmeste, specialister. Få svar på dine spørgsmål, dele dine overvejelser, blive spurgt ind til og blive klogere på dine muligheder. Få indsigt i noget af det du ikke vidste på forhånd. Få afklaring.

Når du lufter dine drømme giver du dem liv.

Indlægs forfatter: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *