Skal du springe ud som iværksætter? – Lær at sælge sand i Sahara

Skal du springe ud som iværksætter? Det er jo det store spørgsmål. Overordnet set, er man iværksætter, når man opstarter en ny virksomhed – hvis du allerede har den gode ide til en virksomhed, er du allerede godt på vej. Selvfølgelig kræver det en del viljestyrke og mod at opstarte sin egen virksomhed, men det kræver også en del salgsevner.

Som iværksætter skal du sælge dig selv og din ide. Det er derfor en rigtig god ide at lære dig selv at sælge sand i Sahara. Du skal først og fremmest føle dig tilpas med at tale med mange forskellige mennesker. Hvis du er udadvendt, har du en stor fordel, fordi du helst skal kunne snakke med alle for at sælge din virksomhed.

Det er en rigtig god ting, hvis du kan virke selvsikker, overbevisende, passioneret, lyttende og argumenterende. Hvis du ikke er det endnu, er det helt sikkert noget, du skal arbejde på. Du skal simpelthen lære at sælge sand i Sahara. Du skal have kunder til at mærke, at de simpelthen ikke kan leve uden dit produkt, så det bliver nødt til at købe det.

Derudover, er det en rigtig god ide at lære at læse mennesker og skabe en relation til dem. At skabe en relation til dine kunde, er en rigtig god ting, så det ikke virker anstrengt, men i stedet virker let som en leg at købe dit produkt.

Du skal være god til at argumentere for din sag og være vedholdende, uden at det virker som et irritationsmoment for potentielle kunder. Du skal derfor også være god til at lytte til dine kunder og læse dem, så du kan fornemme, hvornår du presser for meget på, og hvornår du godt kan presse lidt mere. Ved at lytte til dine kunder, kan du måske komme frem til udslagsgivende pointer, som i sidste ende kan få dem til at købe dit produkt.

Passion er også et vigtigt element, når du skal sælge dit produkt. Hvis en kunde kan mærke, at du ikke virker passioneret omkring produktet, tror de, at du bare sælger for pengenes skyld. Dette kan i sidste ende få dem til at træde fra. Er du ikke passioneret om din virksomhed og dit produkt, men arbejder bare med det for pengenes skyld, så kan det være svært at starte som iværksætter.

Selvfølgelig har penge også meget at skulle have sagt – du kan ikke leve af din virksomhed, hvis du ikke får nogle penge ind. Men det er vigtigere at være passioneret omkring det, for ellers har du meget svært ved at sælge dine ide.

Selvfølgelig er der mange andre elementer, du skal have styr på, inden du springer ud som iværksætter – som forretningsplan og markedsføring – men hvis du ikke kan tale din sag, bliver det i sidste ende meget svært at leve af din nystartede virksomhed.

Begynd derfor hurtigt at blive god til at sælge din ide, så potentielle kunder lærer, at de simpelthen ikke kan leve uden.

Lær at læse folks reaktioner og lytte til, hvad de kommer med af kommentarer – dette vil i sidste ende hjælpe dig til at fuldføre salget.

Lær derfor at sælge sand i Sahara.

Indlægs forfatter: Dennis Hostrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *