Vigtige elementer, når man skal udvikle elektronik

Har du en helt fantastisk ide til et elektrisk produkt, som du gerne vil have produceret med henhold på at sælge det bagefter, så er der nogle elementer, du skal have styr på først. 

For det første skal du finde en virksomhed, som kan hjælpe dig med at udvikle det. Er det første gang, du skal udvikle et produkt, kan det være en god ide at finde en virksomhed, som vil hjælpe dig hele vejen igennem din produktion. Flere virksomheder vil være med dig hele vejen fra ide til det færdige produkt, så du er sikret, at dit produkt bliver så godt, som du forestiller dig det. Ved et professionelt firma kan du få en grundig gennemgang af din ide og de specifikationer du har til det. På denne måde er du sikker på, at produktet kan fungere, som du har i tankerne. Derefter kan du få lavet et visuelt billede af produktet, så du kan se, hvordan dit produkt ender med at se ud.

Mange firmaer laver også et mockup af dit produkt, så du for det første kan føle det med dine egne hænder, men også så I kan se om der kommer nogle mekaniske udfordringer, når I skal til at producere produktet. Dernæst skal produktet selvfølgelig produceres og så er der andre ting, der skal overvejes. 

Vil du have dit produkt ud på det danske marked, skal det for eksempel have en CE-mærkning, som også skal udarbejdes. Det betyder, at der for eksempel skal laves en risikovurdering af, hvilke farer der kan opstå ved brug af produktet. Derudover skal der også laves manualer, overensstemmelseserklæring og komplette konstruktions- og fabrikationstegninger. En CE-mærkning er nemlig et bevis for, at produktet overholder lovgivningen som tager udgangspunkt i miljøhensyn, samt forbrugernes sikkerhed og sundhed. 

Et elektrisk produkt skal have denne CE-mærkning for at kunne blive solgt på markedet i EU. Sælger du produktet uden, kan du bliver sanktioneret, så det er en rigtig god ide at være sikker på, at der er styr på CE-mærkningen, så du undgår dette. 

Indlægs forfatter: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *