Sådan kommer du i gang med at få dine penge til at lave penge

Du har måske hørt udtrykket før. At dine penge kan lave penge kan lyde både forvirrende og indlysende. Når man siger at ens penge kan lave penge, så er det typisk fordi at man har investeret en del af sin formue, og geninvesteret et afkast af en succesfuld investering. 

Når man har nok kapital til at investere i sikre investeringer der giver bemærkelsesværdige afkast, har du haft succes med dine investeringer. Mange vælger at investere i investeringsfonde der varetager dine penge for dig. En investeringsfond er en samlet pulje af flere forskellige investorers penge. Her sidder der en bestyrelse der bestemmer og varetager de penge som investorerne har lagt i puljen, og dette frigiver tid til investorerne, der blot skal høste afkastet.

Få dine penge til at arbejde for dig
Hvis du som nævnt har nok kapital og ønsker at investere, er der mange muligheder for at få dine penge til at lave flere penge. Det kan dog tage meget tid at holde sig opdateret på markedet og de mange forskellige investeringsmuligheder der findes. Derfor er der netop mange der vælger at investere i investeringsfonde. Her kan man placere sine investeringer uden selv at skulle bruge tid på at gøre sig klog på investeringer.

Det kommer naturligvis ikke uden en bagside. For at der er andre der skal investere og administrere din formue for dig, tager investeringsfonden et gebyr, der går til lønninger og administrationsomkostninger. Ligeledes er investering heller aldrig risikofrit. En investeringsfond kan også lave dårlige investeringer, hvilket kan lede til at man taber penge. En investeringsfond har dog den fordel at den kan investere i sikre investeringer med lavt afkast men med høj volumen. Når puljen er større, er afkastet med andre ord også større.

Alternativer til investeringsfonde


vis du ikke ønsker at investere i en fond, eventuelt fordi omkostningerne er for høje, eller du ønsker mere indflydelse, findes der masser af andre investeringsmuligheder. Du kan for eksempel forsøge dig med ejendomsinvestering. Ejendomme betragtes også som værende sikre investeringer, da mennesker altid vil skulle bruge noget at bo af. Der er dog – som altid – ingen investeringer uden risiko. 

Andre investeringsmuligheder er aktier, obligationer, og råvarer. Der findes et utal af forskellige måder at investere i, og der findes endnu flere forskellige og interessante virksomheder du kan investere i. Afhængigt af hvor meget tid du ønsker at bruge, og hvor mange penge du ønsker at investere.

Indlægs forfatter: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *