Fordele og ulemper ved at være iværksætter

Der er masser fordele ved at være iværksætter men der er også en lang række ulemper, lad os kigge på nogle af disse.

Fordele:

Du er din egen chef, så du styrer helt selv din arbejdsdag og dine egne arbejdsopgaver. Det betyder at du i princippet kan vælge at lave de opgaver som du bedst selv kan lide, og betale dig fra de kedelige opgaver. I starten af din karriere som iværksætter er der typisk ikke ret mange penge i overskud, så selvom det kunne være fedt at outsource de kedelige opgaver som bogholderi, momsregnskab osv. Så må du typisk selv klare det i starten.

En anden kæmpe fordel er at du selv kan vælge hvornår på dagen du gør de forskellige opgaver, medmindre du selvfølgelig har kunder du skal ud og mødes med.

En anden fordel er også at det ikke kræver så meget at komme i gang, du skal bare vide 10 % mere end dine kunder, og så har du en service du kan tilbyde. Mange tror at man skal være super-ekspert indenfor et bestemt emne for at kunne drive forretning, eller en kæmpe sum penge, men du kan sagtens starte for utrolig lidt.

Ulemper:

I den modsatte ende er der selvfølgelig også en række ulemper som iværksætter.

Den største ulempe er at det kræver meget arbejde hvis du vil være en succes og få din virksomhed op og køre og tjene gode penge. Det er ikke usandsynligt at mange iværksættere arbejde 60-70 timer om ugen. Der er ingen der siger du skal arbejde så meget, men fordi man ikke ved alt til at starte med tager det bare længere tid.

En anden ulempe er også den store usikkerhed økonomisk. Nogle måneder går det måske fantastisk og du kan tjene mange penge, og andre måneder skal du knibe ballerne sammen for at få det til at løbe rundt. Derudover skal du også selvindbetale til pension, som mange også glemmer eller nedprioriterer i farten.

Indlægs forfatter: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *