Gode råd til hund eller kat med lopper

Render din hund eller kat rundt med lopper? Det er desværre ganske let for din hund eller kat at få lopper, og flere undersøgelser viser, at kæledyrene først slipper af med bæsterne, når ejerne får den rette vejledning. Er du derfor ved at være godt og grundigt træt af de irriterende lopper og hundens eller kattens lange kløseancer, kan du med fordel læse med herunder.

Loppemiddel er alfa og omega

Selvom din kat eller hund har fået en loppekur for et par år siden, kan lopperne sagtens vende tilbage ad flere omgange. Et godt loppemiddel kan dog gøre underværker, så hvis kæledyret døjer med lopperne lige for tiden, gælder det om at anskaffe midlet. Loppemidlet går nemlig ind og påvirker loppernes nervesystem, sådan at de lammes og falder af. Sørg for at putte loppemidlet på kæledyret som beskrevet på brugsanvisningen, og husk at gentage behandlingen inden for det tidsrum, som brugsanvisningen påpeger. Glem desuden ikke at finde et effektivt loppemiddel, så det rent faktisk skaber resultater. Gå for eksempel ind på Dyrelageret.dk, hvor du vil finde forskellige typer af loppemidler til både hunde og katte. 

Vær tålmodig

Loppebekæmpelsen kan desværre tage op til et halvt år, men hvis du husker at finde de rigtige informationer om behandlingen, kan perioden forkortes. Mange hunde- eller katteejere kommer desuden først i gang med behandlingen, når de får øje på, at kæledyret klør sig, og i disse tilfælde kan det tage tre til hele seks måneder at få lopperne væk. Dette skyldes, at lopperne har skabt en pulje af æg, larver og kokoner, som jo først skal til at udvikle sig til voksne lopper. Vær derfor yderst opmærksom, og undersøg kæledyrets pels, selvom der ikke er kløesymptomer. Når du tjekker pelsen, kan du med fordel anvende en tættekam. Dyrets halerod og lysk er de steder, hvor du vil have den største chance for at finde lopperne. 

Spørg dyrlægen til råds

Hvis du har en anelse om, at din hund eller kat har lopper, er der ligeledes gode råd at hente ved byens dyrlæge. Her kan du få demonstreret, hvordan dit anskaffede loppemiddel bruges korrekt. Derudover vil dyrlægen kunne give dig en basal indsigt i loppens biologi samt give dig en brochure om lopperne og behandlingen af dem. Vælger du at købe loppemidlet hos dit kæledyrs dyrlæge, sparer du selvfølgelig også tid, idet du med det samme kan få den rette vejledning.  

Indlægs forfatter: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *