Kryptovaluta: Et alternativ til den traditionelle aktie

Kryptovaluta er en af de nyere investeringsmetoder, som er blevet meget populært over de senere år. Denne slags investering kan være tiltalende for mange investorer af mange årsager. Er du interesseret i at lære mere om denne investeringsmetode, kan du læse med i denne artikel.

Starten på kryptovaluta

Den første kryptovaluta var i tidernes morgen Bitcoin, som blev udviklet af den anonyme Satoshi Nakamoto. Bitcoin – og de mange andre kryptovalutaer, som efterfølgende er blevet udviklet – er en valuta, som udelukkende eksisterer online. Det betyder altså, at den aktie, man investerer i, kun eksisterer virtuelt.

En kryptovaluta har et tilknyttet dokument, som er kaldet et “white paper”. Det er hér, hvori kryptovalutaens projekt står beskrevet. Som investor er det også her, man vil undersøge kryptovalutaen nærmere, før man investerer. Et sådant “white paper” er det samme som en forretningsplan, som man kan undersøge, før man investerer i en aktie.

Den flygtige fætter

Kryptovalutaen bliver dog ofte kaldet den flygtige fætter indenfor investeringsverdenen. Årsagen til dette er, at en kryptovalutas værdi kan stige og falde meget pludseligt. Der er ingen centralbanker, som regulerer kryptovalutaerne, som der er, når det handler om den mere traditionelle valuta, hvilket også giver anledning til svindel og hacking.

Dog var dette meningen, da kryptovaluta første gang blev opfundet. Centralbankerne skulle ekskluderes fra handlerne med krypto. Samtidig var det meningen, at handler med kryptovaluta skulle foregå anonymt.

Grundet kryptovalutaens flygtighed og muligheden for at handle med disse anonymt, er der også store chancer for store afkast. Dog er der lige så stor chance for tab – men måske dette driver værket? Der er i hvert fald ingen tvivl om, at mange finder denne adrenalinpumpende investeringsmetode tiltalende.

Kryptovaluta vs. den traditionelle aktie

Det er efterhånden tydeligt, at der er store forskelle på krypto og den traditionelle aktiehandel. Når man investerer i en aktie på traditionel vis, investerer man altså i et firma.

Man ejer deraf en lille brøkdel – alt afhængig af ens investeringsstørrelse – af pågældende firma. Man kan gå ud og se firmaet samt følge udviklingen.

Man kan egentlig også følge udviklingen af projektet af en kryptovaluta på trods af, at kryptoen udelukkende er virtuel. Dog er det ikke et firma, som er børsregistreret på samme måde, som en aktie. Yderligere kan værdien falde og stige helt uden, at man kan forudse dette. Der er uden tvivl stor forskel på disse to investeringsmetoder. Dog kan det være værd at kaste sig ud i nye eventyr!

Indlægs forfatter: Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *